Auto Klub Crankshaft Forum

Puna Verzija: m:tel - open iptv
Trenutno pregledate lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
[Slika: open_box1(8).jpg]

Ima li iko iskustva sa open iptv???

- Kvalitet slike
- Da li su cesti prekidi
- Koliko iptv uopste utice na net konekciju i sl.

Ovo izgleda primamljivo za kombinaciju:

tata - tv
mama - tv
Fiksni za sve
Internet za sve

Opet Trio paket
pa jedino na sta sam cuo da se zale je cijena.
ovi 4port modemi imaju Wireless funkciju sa WEP enkripcijom i mac filtracijom tako da laptopi rade po kuci bez greske.

nezz 60-ak km telefona ti dolazi da ne dignes slusalicu sto znaci da to moze otici i na 100....
ima od zene rodica neki od paketa bas cu je pitati za utiske.
Al u ovom paketu Trio besplatni su pozivi unutar fiksne mreze za RS, za BiH prvih 100 minuta.
Bar tako pise Original (bez mobilne telefonije)

[Slika: trio.jpg]

Al to je paket od 100 KM.

Kod mene je trenutno slijedeca situacija:

tata - 10 KM kljucevi za CS
mama - 10 KM kljucevi za CS
Net 40 KM adsl 3 Mbit
i telefona dodje oko 40 KM na oba broja.
Da sumiramo znaci ja i sad placam 100 KM mjesecno...sa PDV Original
Da ne govorim da sam za tanjir, dva dreamboxa 500s i ruke dao u startu 600 KM. (to je bilo jednokratno)

Znaci kad bi presao na ovo:
- isto bi placao
- mogao bih prodati risivere cca 200 KM oba
- imao bi jaci net
- neograqnicene besplatne razgovore unutar fiksne mreze za RS i prvih 100 min za BH.

Zvuci primamljivo!

Nepovoljnosti:
- nestane telefona nema ni kanala, (imam backup varijantu digitalnog risivera pa imaju Hrvatski kanali - RTL, RTL 2, Nova TV, Doma TV, Hrt 1, Hrt2 i sl..)
- Vezan si ugovorom (vezan sam i sad preko ADSL-a)
- ogranicen sam brojem kanala (za starce to nije problem jer ovo sto nude i to im je previse) (ja imam svoj nezavisni sistem pa me i ne pogadja)
- Velika i jedina dilema je koliko ja zaista dobijam protoka kad oboje roditelja gledaju tv. Da li ja i dalje imam 4Mbita ili me to kolje na recimo 2...ovo me najvise interesuje???

Vjerovatno se ovak sistem isplati za nekoga ko ima slicnu situaciju kao ja, a samo za jednog korisnika je preskupo.
da, kad tako sumiras troskovi nisu razlog da ne prihvatis ove uslove u odnosu na usluge koje sad koristis.

kad nestane telefona nema ni TV-a bogami ni interneta....pa OK niej kraj svijeta, koristim ADSL dvije godine i za te dvje god nisam imao neta (imao sam tel) 3 dana za vrijeme kad su bile one velike poplave i kad je neki odron pokidao optiku. na najvecem pljusku su ljudi radili i otkolinili problem i vratili ADSL u funkciju i tu im svaka caast...mislim ljudi su ostali bez kuca tako da sam se strpio bez ADSL-a ta 3 dana.

sto se tice da li TV umanjuje protok neta...mislim da ne ali neka kaze neko iz prve ruke
Ma da to me najvise i interesuje sve ovo ostalo je apsolutno prihvatljivo Wink

Tu su jos neke sitnice tipa da li i koliko cesto zalede ti uredjaji, kvalitet slike i to bi bilo to.

Otisao bih ja i do Mobis-a kad dodjem na odmor al sta cu, dodjem tamo na onaj salter ona radnica naucila jadna samo sto je morala i nema ona pojma zna trecinu onoga sto pise na netu.
Da stupim u kontakt sa serviserima i oni ako to bas nemaju kuci znaju samo ono osnovno oko instalacije tako da jedinu i pravu informaciju mogu ocekivati samo od nekog ko ovo koristi, a kome je i protok neta bitan pa zna covjek kakva je situacija Wink
cini mi se kao rasplamsala rasprava koja bi te mogla zanimati

http://www.banjalukaforum.com/viewtopic....&start=740
Sto se tice protoka nikad nemas onoliko koliko se placa, samo na profesionalnim paketim oni biznis ili kako ih vec zovu imas priblizan protok.

Nigdje ne pise garantovan protok, tu sam se ja zajebo jbg nisam znao pa prc Big Grin Na poslovnim paketima je nesto drugacija stvar, sve zavisi i od optike ako je nekvalitetna ne moze se ostvariti protok koji treba pa nesto mora da plati Original

I da primamljivo je to sto zajebe Big Grin
(04-10-2011 02:42 PM)Suki Piše: [ -> ]cini mi se kao rasplamsala rasprava koja bi te mogla zanimati

http://www.banjalukaforum.com/viewtopic....&start=740

Suki hvala za link upadnem ponekad i na Banjaluka forum al eto sad mi nije palo na pamet Original

A ovo je istina platis i kao imas Arenu i sve a ono kad je neka bitna utakmica za koju nemaju prava ono Blank screen kao screen saver na windows-u Big Grin

Jbg toga nema na dreamboxu Srednjak tamo sve radi Original

Nista idem malo procitati temu na BL forumu pa se javljam sa novim informacijama Wink

P.S. danas nema nesto posla...bice da je zatisje pred buru Original
(04-10-2011 02:56 PM)ljubisa88 Piše: [ -> ]Sto se tice protoka nikad nemas onoliko koliko se placa, samo na profesionalnim paketim oni biznis ili kako ih vec zovu imas priblizan protok.

Nigdje ne pise garantovan protok, tu sam se ja zajebo jbg nisam znao pa prc Big Grin Na poslovnim paketima je nesto drugacija stvar, sve zavisi i od optike ako je nekvalitetna ne moze se ostvariti protok koji treba pa nesto mora da plati Original

I da primamljivo je to sto zajebe Big Grin

Ovog sam svjestan...sto se tice mtel-a uvijek je korisnik donji Original al to je u svakom slucaju praksa i sa ostalim ustanovama bankama npr itd.
Evo Procitah ono najzanimljivije na BL forumu i poruka koju sam ja uspio izvuci je slijedeca:

- Iptv nije i nikada nece biti sat system sa CS kljucevima (zato to nemojte ocekivati od njega niti ga porediti sa istim)
- Iptv nema prava na odredjene emisije i zato ocekujte iskljucenje kanala (Blank Screen) onda kada je najbitnije da Iptv radi.
- Kvalitete slike u vecini slucajeva zavisi od kvaliteta telefonske linije.
- Nazalost podatak koji me je najvise interesovao (a to je da li protok informacija za tv utice na protok informacija za racunar) nisam nasao osim par pretpostavki koje i sam mogu logicki izvesti.

Tako da ljudi ako neko ima ovaj uredjaj pustite neki torent da se skida i upalite tv te posmatrajte da li ce brzina na torentu opasti i za koliko bambija Original pa budite dobri i napisite ovdje Original
(04-10-2011 03:29 PM)PBB Piše: [ -> ]Tako da ljudi ako neko ima ovaj uredjaj pustite neki torent da se skida i upalite tv te posmatrajte da li ce brzina na torentu opasti i za koliko bambija Original pa budite dobri i napisite ovdje Original

To ce ti zavisiti kako je izvedeno ako je u tom protoku i TV i komp ce opadne ako je razdvojeno tako da imas ogranicen max protok neta da opet ostane za TV da on nesmetano radi Original

Trebao bi neko provjeriti i tako ce se sigurno znati, ako je torrent odsarafit do kraja bogomi on neda nicem drugom da radi Big Grin
Imam ja vec godinu dana sto se tice kvaliteta slike odlican do sad ni jednom nije bilo prekida tj. da nema slike ni ne jednom programu, net odlican, fiksni telefon kao besplatan šrema fiksnom...Sa nekih 10-ak km potrosenih zavnjem mobilnog sa fiksnog dobijem oko 70km racun. Sto se tice programa OK su mada moze i bolje...jedina zamjerka moja na ovo je sto su za godinu dana tek sad ubacili 3 nova programa a kada sam potpisivao ugovor bila je lista od 25 koje su jos trebali ubaciti!!!
PS sto se tice ovoga navodno neke starije centrale u postama ne mogu da podrze ovo tj. ljudi uzmu radi sat vremena i onda zamrzne sliku!!!
(04-10-2011 04:29 PM)darko13 Piše: [ -> ]Imam ja vec godinu dana sto se tice kvaliteta slike odlican do sad ni jednom nije bilo prekida tj. da nema slike ni ne jednom programu, net odlican, fiksni telefon kao besplatan šrema fiksnom...Sa nekih 10-ak km potrosenih zavnjem mobilnog sa fiksnog dobijem oko 70km racun. Sto se tice programa OK su mada moze i bolje...jedina zamjerka moja na ovo je sto su za godinu dana tek sad ubacili 3 nova programa a kada sam potpisivao ugovor bila je lista od 25 koje su jos trebali ubaciti!!!

isti slucaj i sa mnom
Ja imam 2 prikljucka IPTV Duo 2 paketa

Net 2.5Mbit-a i telefon fixni

Koristim mtel ADSL od kako se pojavio ( dok su paketi bili 384kbit Original )
Internet uvjek stabilan i ne puca konekcija, dobio wireless modem i odlicna je stvar.
Brzi su, za 2-3 dana dodju i srede ti sve.
Racun je 39.9+PDV, a sad je akcija ko postane korisnik 2 mjeseca samo placa 1KM umjesto pretplate 39.9+pdv

imas opciju da uzmes 1 mjesec da testiras TV i kvalitet kanala (5KM )
Nema sta. Sve su prilike da cu starcima napakovati iptv kad dodjem na odmor. Veliko hvala svima na odgovorima. Mah
Nisam citao cjelu temu, al evo napisacu nesto, imam ja open trio od 64 KM s pdv-om, slika je ekstra, nema cestih prekida,imas videoteku sa besplatnom serijom Lud, Zbunjen, Normalan Big Grin brzina neta je dobra, jedino je po meni cjena mogla biti manja. Vidio sam neki dan u Blicu da i oni imaju neki paket tel+net+tv za nekih 40 KM cini mi se, pa se malo raspitaj sta i kako, nemoj se zalijetati
Tu gdje ja zivim koze pod rucnom pasu tako da Blic ne moze dobaciti Big Grin

Al hvala u svakom slucaju na savjetu Original
Mislim da možeš imati BLIC kod svoje kuće... predajnik za MMDS je na Paprikovcu (na bolnici) a dosta jak signal ima...
Ma kakav srki. Bili ljudi, mjerili i samo masu glavom Big Grin

Tada sam uzeo adsl kao jedinu mogucu opciju ali eto zadovoljan sam uslugom.
Referentni URL