Hrvatski vozač, Marin Čolak, koga se sećamo sa trka na našem Ušću je posle prošlogodišnjih solidnih partija u Seat Leon Eurocup takmičenju od ove sezone u najprestižnijem takmičenju putničkih automobila na kružnim stazama.
24-godišnji Čolak će nastupati u SEAT Leon WTCC automobilu sa benzinskim motorom, sa kojim je već imao prilike da nastupa na prošlogodišnjoj trci na Oscherslebenu, gde je nastupao za Sunred tim. Da podsetimo, Seat Leon Eurocup je nagrađivao pobednike trka tako što bi narednog trkačkog vikenda nastupali u Sunred WTCC automobilu i odmeravali snage sa vrhunskim vozačima putničkih automobila klase WTCC.
Čolak je završio sezonu kao drugoplasirani u generalnom plasmanu zabeleživši tokom sezone dve pobede.
![[Slika: 08leoneurocupvalensija10.jpg]](http://slike.hr/slika/08leoneurocupvalensija10.jpg)
Usce nije nase vec Srbijansko

,a mnogi ga se secaju i po extra testovima automobila na HRT-u u emisiji o automobilima.
Drugoplasirani u privatnim ekipama

Ja ga se sjecam po ganjaju sudija baseball palicom po Grobniku

Kakav kralj...
pa i nije bas legenda, Hrvati ga i nevole bas, pravio je sranja po Zagrebu sa svojim Ferrarijem, prolazio je kroz crveno i to sa tablicama na kojima je pisalo cini mi se MARIN ... i mislim da je jos neko sranje napravio ... ovo je vec odavno poznato, nasao sam to na jednom Slovenackom portalu da je presao u WTCC fabricki tim, ali nigdje nisam nasao na Hrvatskim portalima nikakvu informaciju... ako neko zna vise volio bih da me uputi ..?
Ja mislim da je prvu sezonu 402SR prijavio Twinga na styling,crveni twile sa nekim munjama sa strane.uglavnom bio je strasno kichast Twingo
Mislim da je on napustio Hrvatsko prvenstvo nakon incidenta sa sudijama na Grobniku i da je tad otac uplatio inostranu karijeru. A twingo mu je bio ledenica, mozda malo previse kicast, ali kao i vecina styleing auta. Sjecam se Kicker-a da je imao unutra, onog cetvrtastog...
Ma nije toliko ni bio kichast koliko su ga isprozivali iznervirani styleri kad su videli da je tatin sin nakupovao sve naj naj i pobacao u auto.

svaka cast deckima koju su se upustili u pripremu WTCC Seata
jesi vidio samo setup-a za amortizere hahahaha
hehehe vrhunski nema sta i Hewland mjenjac 6 brzina(20 omjera po izboru)
Započinje nova WTCC sezona, Čolak spreman
Predstojećeg vikenda započet će nova sezona Svjetskog prvenstva turističkih automobila, poznatijeg pod kraticom WTCC. Ove godine u tom prestižnom natjecanju i Hrvatska će imati svog predstavnika. Prva utrka nove sezone prvenstva u kojem nastupaju neki od najpoznatijih vozača današnjice održat će se 8. ožujka na Autodromo Internacional de Curitiba u Brazilu. Bit će to četvrti put da WTCC karavana nastupa na ovoj stazi, koja je osim zanimljive konfiguracije i činjenice da se nalazi na relativno velikoj nadmorskoj visini poznata i po izuzetnoj posjećenosti. WTCC je u Curitibi prvi put nastupio 2006. godine i tada je utrku pratilo više od 34.000 ljudi. U 2007. i 2008. na tribinama i oko staze okupilo se 45.000 zaljubljenika u automobilizam, što je izvrsna najava za ovogodišnju utrku. Što se publike i staze tiče spektakl ne bi trebao izostati, a jednako optimistični možemo biti i na temelju najava ključnih momčadi i vozača. Dodajmo ovome i da je staza duga 3695 metara, a vozači će u dvije utrke odvoziti po 14 krugova.
Prema FIA-inoj listi prijava za ovu sezonu u WTCC prvenstvu nastupit će 26 automobila čiji vozači dolaze iz ukupno 14 zemalja. U odnosu na prošlogodišnji početak sezone i 21 vozilo u Curitibi ove godine startnu listu prve utrke činit će 24 imena. Tijekom sezone, točnije od treće utrke u Maroku u prvenstvo će se uključiti i treći SUNRED-ov Seat Leon, a očekuje se i sudjelovanje pobjednika Seatovog Eurocupa te lokalnih vozača na pojedinim utrkama.
U borbi za vrh ove godine očekuje se novo sučeljavanje dviju ogromnih ekipa; Seata i BMW-a. Za svaku će nastupiti po pet vozača dok će Chevrolet s tri pilota biti također u igri za plasmane na pobjedničko postolje te borbe za pobjedu. Uz imena poput Yvana Mullera, Gabrielea Tarquinija i Rickarda Rydella jasno je da su Seatovci prvi favoriti, ali BMW-ova je petorka prošle godine znala iznenaditi, a u novu godinu ulaze puni optimizma i ne štede s prognozama o povratku u vrh. Ukratko, očekuje nas uzbuđenjima krcata sezona.
Nakon uspješnih nastupa u Seatovim europskim kup natjecanjima hrvatski vozač Marin Čolak ove godine će sudjelovati u WTCC prvenstvu. Uz potporu Seata i nekolicine drugih sponzora Marin će nastupati za vlastitu momčad Čolak Racing Team Ingra. Čolakov automobil je Seat Leon 2.0 TFSI, koji je, kako doznajemo, spreman za prve okršaje s ponajboljim pilotima kružnih utrka, a isto vrijedi i za mladog vozača.